Máme za sebou parádny víkend, ktorý sa nepochybne pretaví v každoročnú udalosť. V nedeľu 16.7.2017 sme spoluorganizovali s Paddleboard Team Slovakia + Kuso Sadrovič prvý ročník Danube SUP & Surfski Challenge

Danube Challenge Highlights

- Vyše 100 účastníkov na #SUP, alebo #surfski
- 3 rôzne trate – Surfski challenge z Devína do Dunajčíku, SUP Cup Maratón z Karlovej Vsi do Jaroviec a SUP Cup City Tour z - Karlovej Vsi do Dunajčíku
- Boli to vlastne vôbec prvé #surfski preteky na Slovensku
- SUP festival v lodenici Dunajčík v oblasti Lido privítal vyše 150 hostí

Dunajčík Surfski Challenge

13,5km dlhá trať pre piatich pretekárov prvého slovenského surfski preteku začínala akčným výjazdom cez sútok Moravy a Dunaja pod hradom Devín. Tesne po odštartovaní sa na Dunaji objavil veľký remorkér a pridal tak ešte jednu starosť pretekárom pri prekonávaní vírov. Pokračovalo sa krásnou časťou Dunaja popri ostrove Sihoť a okolo Karloveského ramena prechádzali títo kajakári z Tatranu a Slávie UK chvíľu pred štartom SUP pretekov. Po nasadenom trháku pri veslárksej lodenici Aušpic si vedúcu pozíciu až do cieľa udržal Martin Dugas z Vodáckeho klubu Tatran Karlova Ves, v závese za ním Andrej Antal taktiež z Tatranu a na tretiom mieste Oldo Kovář zo Slávie UK. Tesne za nimi uzatvárali toto kompaktné pole Kamil Kaniščák a Braňo Pikna – obaja tiež zo Slávie UK Bratislava.

Výsledky Surfski Challenge

Martin Dugas, Tatran Karlova Ves, time: 40:33
Andrej Antal, Tatran Karlova Ves, time: 41:00
Oldo Kovář, Slávia UK Bratislava, time: 42:23
Kamil Kaniščák, Slávia UK Bratislava, time: 43:03
Braňo Pikna, Slávia UK Bratislava, time: 43:20

SUP Challenge

100vka SUP pretekárok a pretekárov mali na výber 2 trate, obe so štartom pri Mark Twain v Karloveskej zátoke. „Maraton“ trať dlhá 18km končiaca v Jaroveckých ramenách alebo SUPer jazda mestom „City tour“ dlhá 6km s cieľom priamo v Dunajčíku. Evidentne sa mnohým išlo s vetrom v chrbte veľmi dobre, keďže zo 40 pretekárov čo plánovali končiť už po 6km, nakoniec 21 pokračovalo ďalej po maratónskej trati.

SUP Festival na Lide

V lodenici potom čakal na pretekárov a ich support teams SUP festival, testovačky SUPov či kajakov, chillout zóna, zdravotné vyšetrenia, drinky a samozrejme korunovanie SUP Kráľovnej a SUP Krála. Celú akciu hodnotíme SUPer, zišli sa veľmi príjemní ľudia, počasie vyšlo a atmosféra bola pohodová. Snáď sa všetkým páčilo. Ďakujeme vedúcemu SUPer komunity Kusovi, Filipovi a celému organizačnému teamu dievčat z Key Communications!

A my vás už pozývame 10.9. (nedeľa) na Dunajský Maratón v kanoistike, veslovaní a SUP na krásne Staré koryto Dunaja na 22km dlhú trať. Stay tuned and save the date.

Ku predu ahoj, Dunajčíci v boj! Ahoj!

Od Admin v kategórii: Klubový život
23.07.2017